Image for post
Image for post

Verzekeringen in het Digitale Tijdperk

Nederlandse Vertaling van: https://inmediate.co

Wij hervormen verzekeringen. Wederom…

Veel verzekeraars onderzoeken de blockchaintechnologie en de producten die door middel van een smart contract kunnen worden ondersteund. Maar een ecosysteem ontbreekt nog. Een ecosysteem kan alle betrokken partijen op een gemakkelijke, consistente en gecoördineerde wijze samenbrengen.

Dat is waar Inmediate uitkomst biedt. Wij bieden de verzekeringswereld het ecosysteem waarin deze zogeheten smart Insurance transparant, met de snelheid van het licht en tegen lagere kosten dan ooit voor mogelijk gehouden werd, kan plaatsvinden.

Wij hebben de verzekeringswereld in het verleden eerder hervormd. We zijn er klaar voor dat wederom te doen.

Over ons

Onze filosofie

Het is altijd onze doelstelling geweest om onze klanten de beste keuze op verzekeringsgebied te geven. Op een snelle, simpele manier met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Ons motto is “Verzekerd; overal, altijd en op iedere manier”

In 2016 introduceerden wij “Insurance Market”. Een vergelijkingswebsite voor verzekeringen met complete service zodat klanten een weloverwogen beslissing kunnen maken in een markt die vaak doordrongen is van allerlei onduidelijke producten.

Inmediate

Image for post
Image for post

Het ‘Inmediate ecosysteem’ zal bijdragen aan de verdere realisatie van onze filosofie. Wij hoeven de verzekeringswereld niet op z’n kop zetten, maar wél het beste er uithalen wat erin zit.

Het ecosysteem brengt het netwerk van klanten, verzekeraars en tussenpersonen op één plek bij elkaar. Een plek waar zij verzekeringen gebaseerd op ‘smart contracts’ kunnen uitkiezen, aanbieden én afsluiten. Zo wordt de werking en verdere ontwikkeling van ‘smart contract based insurances’ effectief beschermd en bewaakt.

Wat kunnen verzekeraars met ons netwerk?

Verzekeraars kunnen met het Inmediate netwerk nieuwe types smart-based verzekeringsproducten ontwerpen en aanbieden. Deze nieuwe verzekeringsvorm en het gebruik van Inmediate’s ecosysteem zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Zij zullen zich moeten houden aan de algemene standaarden van Inmediate, met als gevolg dat de producten veilig, eerlijk en transparant zijn. Het ecosysteem controleert ook of zij hun financiële verantwoordelijkheden kunnen nakomen.

Wat kunnen polishouders met ons netwerk?

Klanten kunnen een verzekering afsluiten via verschillende verkooppunten. Dit kan zowel direct bij de verzekeraar of via een verkooppunt middels een hulpmiddel of applicatie.

Het ecosysteem garandeert veilig beheer van data en de balans tussen enerzijds persoonlijke privacy en anderzijds het delen van noodzakelijke informatie ten behoeve van de verzekeraar.

Klanten hebben hun eigen digitale omgeving om zelf hun dekking af te sluiten en te beheren. Daarnaast maken ze deel uit van een ijzersterk loyaliteitsprogramma.

Wat doen tussenpersonen en aanbieders op ons netwerk?

Tussenpersonen en Aanbieders zijn de “toegangspoort” tot het systeem waarin klanten, zelfstandig of met assistentie, transacties kunnen uitvoeren. Wij onderscheiden:

1. Aanbieders met een licentie (bv. geselecteerde tussenpersonen en financieel adviseurs)

2. Aanbieders zonder licentie (bv. vliegtuigmaatschappijen, reisaanbieders, winkels, telefoonaanbieders, etc.)

Tussenpersonen en Aanbieders kunnen op smart contract gebaseerde verzekeringen integreren in hun reeds bestaande applicaties door middel van Inmediate’s API’s. Verkopen kunnen in real time plaatsvinden. Betaling is direct waardoor ook de noodzaak om betalingen achteraf te controleren vervalt.

Waarom een Blockchain en Smart Contracts voor verzekeringen?

Smart contracts zijn self-executing contracten waarin de voorwaarden en afspraken tussen verzekerde en verzekeraar direct zijn vastgelegd in coderegels. De code waarin de voorwaarden beschreven staan bestaat binnen het gedistribueerde en gedecentraliseerde netwerk van blockchain nodes. Hierdoor zijn zij onherroepelijk en onveranderlijk.

Smart contracts maken transacties en overeenkomsten mogelijk tussen verschillende anonieme partijen zonder de noodzaak voor een derde persoon, zoals een centrale “vertrouwde” autoriteit of externe handhaving. Daarnaast zijn alle transacties traceerbaar, transparant en onomkeerbaar.

Blockchain en smart contracts bieden de mogelijkheden en voorwaarden voor een nieuwe generatie verzekeringsproducten die goedkoop, snel, transparant, geautomatiseerd, direct en ongebonden zijn.

Inmediate levert het ecosysteem en het platform waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden en waar ‘vertrouwensloze’ verzekerings- en handelstransacties kunnen plaatsvinden.

Token

Het netwerk van Inmediate gaat gebruik maken van de Direct Insurance Token; de DIT. De DIT token fungeert als brandstof voor het netwerk waarmee toegang, betalingen tussen verzekerde en verzekeraar worden afgerekend, maar ook om klanten te belonen via loyaliteitsprogramma’s. Tot slot zal de DIT gebruikt worden om te toetsen of een verzekeraar of tussenpersoon aan de randvoorwaarden voldoet om verzekeringen te mogen aanbieden en verkopen.

Tokens kunnen onder andere gebruikt worden voor:

· Offertes — bestaande uit database queries, berekeningen en API calls

· Transacties — wederom API calls, verrekeningen en betalingen door de consument

· Registraties — voor nieuwe verzekeraar/polis combinaties om geanalyseerd te worden en geregistreerd te worden op het netwerk

· Verrekeningen — zowel financiële als smart contract verrekeningen en vrijgeven van betalingen

· Klantloyaliteitsprogramma’s — beloningen aangaande klanttrouwheid

· Feedbackprogramma’s — beloningen voor het geven van feedback als consument met opgedane ervaringen met verzekeraars en producten

· Oracles / Data en IoT connecties

· Betalingen

· Technische- en consultancy ondersteuning

· ‘Software as a Service’ platform verbindingen

Voordelen voor klanten

· Lagere verzekeringskosten

· Een verzekering die beter aansluit bij de behoeften van de klant

· Minder gedoe

· Meer transparantie

· Directe uitbetaling

· Verbeterd vertrouwen in verzekeringen

· De mogelijkheid een trackrecord van betrouwbaarheid op te bouwen

· De mogelijkheid loyaliteitsbeloningen te ontvangen

Voordelen voor de verzekeraars of herverzekeraars

· Vermindering van operationele uitgaven

· Geen ontwikkelkosten voor distributie vereist

· Altijd real-time data

· Financiële regelingen / afhandelingen worden automatisch uitgevoerd

· Positieve merkassociatie

· Eenvoudiger maatwerk van het product

· Betere klantervaringen

· Bespaart tijd en kosten in het naar de markt brengen van nieuwe producten

· Modulaire producten en deze in bundels kunnen aanbieden

· Producten die niet meer aan plaats en tijd gebonden zijn / Grensoverschrijdende producten

· Toename van transacties

Wat zijn de voordelen voor de tussenpersoon en aanbieder (online en verkopers op het netwerk)?

· De mogelijkheid om klanten beter te helpen

· De mogelijkheid om additionele inkomsten te generen

· Geen investeringen om het product te kunnen inkopen / in sourcing product

· Een platform als service

· Toegang tot de producten / het product van alle verzekeraars

· Volledigheid van aan te bieden producten

· Producten die niet meer aan plaats en tijd gebonden zijn / Grensoverschrijdende producten

· Nieuwe producten

· Flexibele voorwaarden / regels

· Integratie van het Inmediate netwerk doormiddel van API’s

Hoe werkt ‘Smart Insurance’?

Er is een heel scala aan mogelijkheden, maar hier is een krachtig voorbeeld:

Stel je hebt eindelijk een welverdiende skivakantie naar Japan geboekt. Voor de zekerheid wil je een ‘sneeuw verzekering’ afsluiten. Met onze mogelijkheden zou je deze heel gemakkelijk kunnen afsluiten door even in je verzekeringsaanbieder app te kijken en direct de beste optie te selecteren en … klaar! Zo simpel is het. En stel nu dat je aankomt en er ligt inderdaad geen sneeuw? Met je smart ‘no snow’ verzekering krijg je automatisch uitbetaald zonder dat je eerst een claim hoeft in te dienen. Zodoende heb je direct geld in handen om toch nog wat leuks te maken van je vakantie. Dus geen papierwerk meer of wachten op reactie van je verzekeraar.

Andere type verzekeringen die interessant zijn voor “smart insurance”

· Infectieziekte vaccinatie verzekering: De verzekering dat na vaccinatie je ook daadwerkelijk niet geïnfecteerd kunt raken.

· Gevreesde, onvoorspelbare ziekten of (letsel-)incidenten.

· Verzekering voor specifieke bezittingen, zoals bijvoorbeeld een telefoon

· Vertraging van vlucht en/of bagage

· Verzekering tegen slecht weer voor vakanties, gewassen of (speciale) evenementen

· Beschikbaarheidsverzekering zoals geen transportbeschikbaarheid. Dit kan (deels) onderschreven worden door een netwerkaanbieder

· Pakketbezorgingverzekering (tegen bezorgvertragingen of voor retouren)

· Vervangingsverzekering. Bijvoorbeeld voor gebroken glas of defecte accu

· Garanties

· Natuurrampen zoals orkanen, aardbevingen, overstromingen en andere natuurverschijnselen

Ons team — De sleutelfiguren

Otbert de Jong. CEO

Otbert is medeoprichter en CEO van Insurance Market Group Pte. Ltd. en haar dochterondernemeningen. Hij heeft een passie voor het eenvoudig beschikbaar maken van simpele, goedkope, betrouwbare en duidelijke verzekeringen voor iedereen. De afgelopen 4 jaar heeft hij gewerkt aan het opbouwen van Insurance Market. Daarvoor beklede hij verschillende internationale senior posities bij ABN AMRO Bank en was hij partner bij PwC.

Yi Sheng Tan. CCO

Yi Sheng is als een vis in het water in de wereld van Financiën en Verzekeringen. Hij startte zijn carrière als jonge high potential bij de OCBC Bank in Singapore en is mede-oprichter van ClearlySurely, een levensverzekeringen vergelijkingswebsite, die in 2015 van start ging. Sindsdien heeft hij een excellente reputatie in het informeren over levensverzekeringen. ClearlySurely is, tezamen met andere initiatieven, Insurance Market’s partner als het aankomt op kennis, inhoud en innovaties.

Kum Seng Wong. CFO

Kum Seng Wong is een van de oprichters van Insurance Market Group. Hij heeft ervaring op het gebied van de kapitaal-en kredietmarkten. Hij heeft bij diverse internationale financiële bedrijven gewerkt zoals Citibank, ABN AMRO Bank, Standard & Poors en Lenovo Group. Binnen IMG is hij verantwoordelijk voor Compliance, HR en Finance.

Nelius Strydom. CTO

Nelius is een voormalige executive van de Standard Chartered Bank. De afgelopen vijf jaar heeft hij grote strategische projecten voor verzekeringsmaatschappijen uitgerold. Daarbij lag de focus op verkoop- en distributiemodellen, met een speciale aandacht voor de digitale strategieën en nieuwe technologie. Tot slot heeft hij een brede ervaring in het ondersteunen van Fintech en E-commerce bedrijven in zowel hun groeistrategieën als het aantrekken van investeerders.

Jeremiah Tan. COO

Jeremiah Tan is Chief Operating Officer en medeoprichter van Insurance Market Pte Ltd. Vanaf het allereerste begin van Insurance Market heeft hij de beoordelingskaders opgebouwd rond de analyse van verzekeringsproducten. Hierdoor heeft hij een ongeëvenaard inzicht in verzekeringspolissen en hun details. Zijn ervaring op dit gebied, samen met zijn kennis van smart contracts, maakt hem een key resource voor het Inmediate netwerk.

Max Kantelia. Co-Founder at Zilliqa & Anquan

Max is medeoprichter van Anquan Capital en Zilliqa, beide gevestigd in Singapore. Anquan maakt complexe technologische oplossingen binnen de cyberbeveiliging en private blockchains. Zilliqa is een openbare blockchain met ongekend hoge transactiessnelheden, gelanceerd in het begin van 2018, die op nummer 41 staat in ‘s werelds top 50 crypto-valutalijst. Max is al geruime tijd ondernemer en investeerder in de Fintech wereld.

Thomas Urbanec. Golden Peak Consultancy

Tomas is momenteel Chairman en Managing Partner of Golden Peak Culsultancy. Voorafgaand aan de oprichting van Golden Peak had Thomas een carrière van 25 jaar achter de rug in Consumer Insurance. Hiervan heeft hij 9 jaar voor Prudential UK gewerkt in het Asia Regional Office en de Singapore business als Chief Marketing Officer, Chief Partnerschip Distribution Officer en uiteindelijk als Chief Executive Officer en Executive Director. Voor hij bij Prudential aan de slag ging was hij werkzaam als Executive Vice Predisent, International Personal Lines voor ACE Insurance (nu Chubb) en heeft hij tevens ervaring met Regional Leaderschip posities voor AIG in Tokyo en Hong Kong.

Hans Diederen. Wealth Management Practitioner

Hans is een gevestigde CEO met een carrière van ruim 25 jaar binnen de financiële dienstverlening verspreid over drie continenten; Latijns America, Europa en Azië. Hij heeft twaalf jaar ervaring in Azië, waarvan tien jaar in vermogens management én met de verantwoordelijkheid voor het aansturen tot 400 medewerkers. Hij heeft succesvol cross-functionele en multiculturele management teams geleid en heeft een scherp begrip van zowel traditionele als hedendaagse inversteringsmodellen.

Sinds 2017 fungeert hij als onafhankelijk adviseur voor Aziatische ondernemingsfamilies waarbij hij een holistische aanpak hanteert voor de intergenerationele vermogensplanning.

Christel Quek. PIN8CLE Ventures

Christel is een tech zwaargewicht, oprichter en wijnliefhebber. Ze is medeoprichter van BOLT (mobiel entertainment voor de volgende 6 miljard), adviseur van Zilliqa (nieuwe generatie blockchain met ongekend hoge transactiessnelheden). Voorheen heeft ze tevens gewerkt bij Brandwatch, Twitter, Samsung en Havas.

Dick van Motman. Global President Dentsu Creative Agencies

Dick is een corporate entrepreneur met ruim 30 jaar ervaring in het bouwen van merken en bedrijven door middel van innovatie en creativiteit. Hij werkte vanaf 2012 voor Dentsu als het eerste niet-Japanse hoofd voor Dentsu Asia. Na de overname door Aegis werd hij CEO voor het gecombineerde Dentsu Aegis-netwerk in Zuidoost-Azië, dat verdubbelde door een combinatie van overnames en organische groei tot ruim 4000 medewerkers. Recentelijk werd hij de eerste niet-Japanse Global President van Dentsu’s wereldwijde creatieve takken.

Yen Saw. Non-executive board member

Yen is een veteraan in de verzekeringswereld en werkte in verschillende senior posities bij Aviva Asia, als CEO in Indonesië en Maleisië en als hoofd bedrijfsontwikkeling voor de Aziatisch-Pacifische regio. Momenteel is Yen werkzaam als senior consultent voor verschillende verzekerings- en herverzekeringsbedrijven. Daarnaast is zij lid van de raad van bestuur van ReMark International, een dochteronderneming van één van de grootste herverzekeringsbedrijven ter wereld.

Roadmap

Q3 2018

· Overeenkomst met drie additionele verzekeringspartners

· Publicatie van beslissingen over de eerste drie ‘Proof of Concept’ Producten

· Publicatie van het functioneel ontwerp van het ecosysteem en de specificaties

Q4 2018

· Conversie van DIT Tokens gebaseerd op Ethereum blockchain naar Zilliqa blockchain

· Voltooien van drie POC producten qua prijsdekking en onderbouwing en richtlijnen voor prijsbepaling

· Publicatie van white paper met juridische, operationele en regulerende kaders

· Oplevering prototype dApp op Zilliqa

· Oplevering eerste prototype smart insurance product

Q1 2019

· Ontwikkeling van het netwerk van oracles, interfaces en uitbetaling- en verrekening functies

· Voltooien van integratie ecosysteem elementen en testen

· Presentatie en marketing van initieel product voor distributiekanalen en het publiek

· Realisatie van een robuuste productielijn voor ontwikkelen op productieomgeving

· Uitbreiding van het gebruik en de inzet van het klantloyaliteitsprogramma

· Uitbreiden van samenwerking met distribiteurnetwerken en analyses

Q2 2019

· Voltooien van de oracle configuratie en het monitoren van de prototype-producten

· Testen van het eerste prototype binnen een beperkt testpubliek

· Opleveren van prototype 2 en 3

· Voltooien van de code voor distributie en connecties

· Publicatie van additionele smart-contract gebaseerde product(en)

· Publicatie van white paper over oracles gericht op verzekeringen

Agenda

Interesse om ons eens te ontmoeten? We nodigen je uit om ons te bezoeken op één van de onderstaande evenementen waar Inmediate aanwezig zal zijn.

FAQ

Token verkoop

· Kan ik tokens kopen via privéverkoop?

o Neem hiervoor contact met ons op via email: contact@inmediate.io

· Hoeveel DIT tokens zijn er beschikbaar voor verkoop?

o Er zijn in totaal 50.000.000 DIT tokens beschikbaar.

· Wat is de totale maximale waarde hard cap van het Inmediate project?

o De totale maximale waarde hard cap bedraagt 20 miljoen dollar.

· Wat is de roadmap voor de verkoop van tokens?

o Hou onze site in de gaten, of volg ons op Telegram of social media voor de nieuwste ontwikkelingen.

· Wat is de minimale waarde (soft cap) voor het Inmediate project?

o De minimale waarde (soft cap) bedraagt 5 miljoen dollar.

· Wanneer is Inmediate van plan om de DIT token op de markt te brengen?

o Dit wordt later bekend gemaakt. Volg ons op social media en via onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

· Wanneer begint de publieke verkoop van DIT tokens?

o Hou ons in de gaten! We zijn momenteel in de afrondende fase van de privé verkoop, de publieke verkoop begint binnenkort.

· Waar kan ik DIT tokens kopen?

o DIT tokens zijn niet beschikbaar, maar zullen verkocht worden tijdens onze Token verkoop. We raden je aan om “in the know” te blijven door lid te worden van onze Telegram group of via social media waar we verdere ontwikkelingen bekend zullen maken.

Inmediate systeem

· Wat zijn ‘oracles’?

o Oracles zijn betrouwbare databronnen die informatie versturen naar een smart contract.

· Waar kan ik DIT tokens voor gebruiken?

o Klanten kunnen hun DIT tokens gebruiken om deel te nemen aan “smart insurance” transacties en om hun benefits op te slaan. Verzekeraars kunnen DIT tokens gebruiken om te betalen voor netwerk service en als valuta voor klant loyaliteitsprogramma’s. Meer informatie vind je in ons Inmediate white paper.

· Wat is ‘smart insurace’?

o “Smart insurance” is een verzekeringsdekking die wordt mogelijk gemaakt door smart contracts binnen en gedecentraliseerde setting. Het is onveranderlijk en wordt automatisch uitgevoerd op basis van algoritmes die data ontvangen van bekende oracles.

· Wat is een DIT token?

o Een DIT token is een utility token, uitgegeven door Inmediate en kan gebruikt worden binnen het Inmediate-platform.

· Wat is een smart contract?

o Ons smart contract zal een gedecentraliseerde toepassing zijn die op een blockchain zit en automatisch een uitwisseling uitvoert op basis van specifieke, door betrokken partijen vooraf bepaalde, voorwaarden.

· What is Inmediate?

o Inmediate is een platform waar verzekeraars, tussenpersonen en aanbieders samen komen en “smart insurance” aan kunnen bieden aan klanten.

· What is the roadmap van het project?

o Ons proces staat nader omschreven onder ‘Roadmap’, of je kunt onze Inmediate white paper bekijken.

· Waarom hebben jullie voor Zilliqa blockchain gekozen?

o Inmediate werkt samen met Zilliqa vanwege haar capaciteit om ‘on-chain’ op hoge snelheid transacties te kunnen verwerken. Dit kan door gebruik te maken van sharding waardoor enkele duizenden transacties per seconde kunnen worden uitgevoerd, en vanwege haar ontwikkeling van een nieuwe smart contract taal waardoor het merendeel van de huidige veiligheidsissues opgelost. Deze samenwerking wordt versterkt doordat beide bedrijven in Singapore gehuisvest zijn en het directe contact tussen onze adviseurs.

· Met welke verzekeraars werkt Inmediate samen?

o We hebben reeds bekendgemaakt dat FWD gebruik gaat maken van ons platform. Wij zijn in het proces om de MoU’s met nog vier andere partijen te voltooien. Details worden in de aankomende weken bekend gemaakt. In eerste instantie zullen we het aantal deelnemende verzekeraars beperken tot 5 om het project beheersbaar te houden. Na 6 maanden zullen we uitbreiden met nog eens 5 verzekeraars.

Over ons

· Heeft Inmediate al eerder geld ingezameld?

o Nee, we hebben nog geen geld ingezameld.

· Is er juridisch advies ingewonnen om te kijken of het Inmediate project veilig wordt bevonden door het land waar het bedrijf geregistreerd is?

o Ja, Inmediate Pte. Ltd heeft juridisch advies ingewonnen en de uitkomsten hiervan zullen binnenkort bekend worden gemaakt voor wie diegene wie daar interesse in heeft.

· Sinds wanneer is Inmediate live als bedrijf?

o Wij zijn opgericht op 27 april 2018 en onze holding, Insurance Market Group Pte. Ltd. Is opgericht op 5 december 2016.

· Welke gegevens zullen jullie delen met de betrokken partijen en hoe vaak?

o Wij zullen eens per kwartaal een rapport publiceren.

· Wat is het bedrijfsregistratienummer van Inmediatie?

o Inmediate Pte.Ltd. is listed in ACRA onder registratienummer 201814439K

· Wat is de relatie tussen Inmediate, Insurance Market en Metis?

o Inmediate is onderdeel van Insurance Market Group (IMG). IMG heeft 3 dochterbedrijven in bezit.

o Insurance Market (IM) is een online tussenpersoon met een volledige verzekeringsmakelaar licentie en werkt samen met 17 verzekeringsmaatschappijen.

o Metis Consultancy beheert en bezit de distributietechnologie en biedt een online distributieplatform aan als service voor verzekeringsaanbieders zoals banken, dienstverleners, tussenpersonen (inclusief Isurance Market), opdrachtnemers, etc.

o Inmediate: Inmediate is een netwerkbedrijf die de infrastructuur aanbiedt waar verzekeringsmaatschappijen, aanbieder en klanten elkaar kunnen vinden en zaken kunnen doen aangaande verzekeringen op basis van smart contracts.

Contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up to date!

Written by

Introducing Inmediate: a platform on which customers, distributors and insurers using smart contracts connect. https://inmediate.io

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store